‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

In Schoonhoven is er ook een Nacht (avond) van Gebed, u / jij bent van harte welkom vrijdagavond van 19:30-23:30u in de Ark (u/jij kunt op elk moment komen, om een gedeelte mee te bidden). Het 1e uur zijn kinderen ook welkom. Later op de avond komt er ook een echtpaar wat vertellen over vervolging die zij hebben meegemaakt.

Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.