Dinsdag 29 december
Aankomst aan het eind van de middag bij ´De Ark´. We dronken koffie met (zelfgemaakte) appeltaart. De opening werd verzorgd door ds. Doolaard, waarna de gasten aan de gastgezinnen werden voorgesteld. Na de kennismaking gingen de gasten met de gastgezinnen mee naar huis en na een lange reis waarschijnlijk ´vroeg naar bed´.

Woensdag 30 december
Om 09:00 uur vertrek bij De Ark Vandaag brachten wij een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem. Bij aankomst dronken we daar eerst koffie en thee. Verder kon het bezoek aan het park naar eigen inzicht worden ingevuld. Om 15.30 uur verzamelden we bij de ingang voor de terugreis zodat we om ongeveer 17.30 weer aan de maaltijd bij de gastgezinnen konden aan schuiven.

Donderdag 31 december
Deze dag was er een stadswandeling in de zilverstad Schoonhoven. Na de lunch zijn we bij de molens gaan kijken bij de Kinderdijk, echt iets Hollands wat we niet over konden slaan. Daarna gingen we naar Rotterdam. Daar hebben we een stukje gewandeld door het centrum. Vervolgens gingen we weer richting Schoonhoven en het gastgezin. ’s Avonds was er kerk. Na de kerkdienst was de jaarwisseling bij het gastgezin of gezamenlijk in de Ark.

Vrijdag 1 januari
De kerkdienst begon om 10:00 uur. Ds. Lorinc Istvan ging voor. Aansluitend was er koffie drinken in het koor van de kerk en werd er een groepsfoto gemaakt in de kerk. Verder waren de gasten deze dag bij hun gastgezin en was er ruimte om zelf iets te ondernemen.

Zaterdag 2 januari
Vertrokken om 8.45 uur bij de Ark. Vanmorgen brachten we een bezoek aan het oude havenstadje Volendam. Een leuk stadje met veel souvenirwinkeltjes en eeuwen oude straatjes waar je heerlijk kunt wandelen. Er is daar van de groep een foto gemaakt in Volendamse klederdracht. Daarna gingen we naar Luttelgeest, voor een bezoek aan de vlinder en orchideeën hoeve. Aan het eind van dit bezoek dronken we een kopje koffie. We waren om 19.00 uur weer bij de Ark, waar we gezamenlijk een Chinees buffet hebben gegeten.

Zondag 3 januari
De kerkdienst begon om 10:00 uur. Onze eigen predikant, ds Doolaard, ging voor in deze dienst van Woord en het Sacrement van de Heilige doop. zullen worden. De verdere invulling van deze dag is aan de gastgezinnen. De kerkdienst ´s avonds begon om 18:30 uur. Deze dag was voor invulling van het gastgezin.

Maandag 4 januari
Afscheid en vertrek van onze gasten vanuit de Ark. Om ongeveer 8.00 zijn onze Hongaarse vrienden weer vertrokken naar Roemenië. Ze mochten woensdagmorgen vroeg om 4.00 weer veilig thuis komen. We mogen met elkaar terugzien op een paar mooie en fijne dagen rond de jaarwisseling. We ontvingen bericht van ds Lorinc Istvan die ook terugkijkt op de reis:

"Lieve vrienden!
Vanavond hadden we een mooie reunie van onze reismaatschappij, behalve tweemensen waren allemaal aanwezig. Iedereen vertelde zijn of haar indrukken, het was ontroerend, wat moois ze van deze reis vertelden. Iedereen was verrukt van de gastvrijheid, preciziteit, matigheid!!!! (iemand moet ook matig ook zijn, als ik er niet ben!!!??) maar in het bijzonder van het geloofsleven en kerleven die ze bij Jullie gezien en meegemaakt hebben. Er zijn al grote planne, hoe we Jullie ontvangen, als het lukt komen. We wilden graag, dat Jullie niet alleen een dag bij ons zouden zijn, dat we ook iets meer voor Jullie aanbieden kunnen. Maar ja dit is toekomstmuziek. We danken Jullie nogmaals voor alles God zegene en behoede Jullie Met een hartelijke groet Jullie boetvaardige vriend Istvan"

Dienstenrooster

Bekijk alle diensten

Contact

Bezoekadres
Grote of St. Bartholomeüskerk

Haven 84
2871 CR Schoonhoven
  0182 - 38 40 53
Contactpagina

 

Postadres
Hervormde gemeente Schoonhoven

Postbus 19
2870 AA Schoonhoven
© Hervormde Gemeente Schoonhoven
WEBSITE DOOR: Reprovinci